Pyssla

Trolldeg

Med trolldeg kan man göra roliga figurer, antingen som leklera men figurerna kan också torkas och sparas.br> Färga med några droppar karamellfärg om du vill ha färg på degen. Om du vill spara figuererna, torka figurerna i 100 grader i ugnen i minst 1 eller ett par timmar. Låt figurerna sedan torka i rumstemperatur i minst ett dygn. Trolldeg recept 2

 • 1 dl vatten
 • 2 dl mjöl
 • 1 dl salt
 • 1 msk olja
 • ev karamellfärg

Arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg.

Trolldeg recept 2

 • 2 dl vatten
 • 1½ dl salt
 • 4 dl mjöl

Lös saltet i varmt vatten. Rör i mjölet och knåda ihop till en smidig det.

Minibyrå

Material: Tändsticksask, glanspapper, små knappar, nål och tråd, klister, tejp.
Klistra ihop tändsticksaskarna på och bredvid varandra. Fäst små knappar som handtag på lådorna. Klä byrån med glanspapper runtom.

Såpbubblor

Gör din egen såpbubblelösning genom att blanda diskmedel vatten och ev. glycerin. Rör ihop försiktigt utan att det löddrar. Låt stå några timmar. Gör en ögla av ståltråd piprensare eller snöre och blås.
Såpbubblor recept 1:

 • 1 dl diskmedel (Yes)
 • 1½ - 2 dl vatten
 • ½ tsk florsocker eller strösocker

Såpbubblor recept 2:

 • ½ dl diskmedel (Yes)
 • ¼ - ½ dl glycerol
 • 2 - 5 dl vatten
 • (1 tsk florsocker eller strösocker)

Vindsnurra

Ta två kvadratiska papper. Limma ihop dem med 45 graders vinkel. Vik ena papprets hörn åt ena hållet och det andra papprets hörn åt andra hållet, så att de viks över det andra pappret. Kasta snurran som en bomerang och den snurrar iväg genom luften.

Raketballong

Material: En ballong, ett sugrör, snöre, tejp, två käppar. Klipp en ca 3 cm lång bit av ett sugrör. Dra ett några meter långt tunt snöre genom rörbiten. Fäst ballongen vid sugröret med tejp och spänn snöret mellan två käppar som stuckits ner i marken. Snöret måste vara ordentligt spänt. Blås upp ballongen och släpp den. Den kommer flyga iväg som en raket.

Vackra ramar

Har du någon tråkig, vanlig träram? Prova att färglägga den med någon rolig färg, vanliga hobbyfäger går bra och klistra på lite musslor, stenar, paljetter, torkade blommor m.m. och vips! du har en helt orginell foto ram som ingen annan har!

Snyggare papperskorg

Man tar en tråkig, gammal papperskorg. Sen köper man omslagspapper i nån fin färg. Sen tar man omslagspappret runt papperskorgen och tejpar fast den noga så att den verkligen sitter. Och tada...Du har fått en papperskorg som både är i din egen stil och Du behöver inte heller gömma den under skrivbordet längre...!

Stentroll

måla stenar i olika mönster, som gubbar o.s.v. Jag brukar göra stentroll. Jag tar två ganska stora stenar, en mindre en den andra, och limmar ihop med stenlim. Sedan målar jag den mindre stenen som huvud och den andra som kropp, ibland har jag också småstenar som fötter. Jag limmar sedan på garn i olika färger som hår och ibland någon snäckhatt. Sedan spraylackar jag trollen och de blir väl uppskattade presenter till släktingar och vänner.

återanvända cd-skivor

Cdskivor kan användas till mer än bara att spela. Klistra ihop två stycken och häng dom i ett snöre i fönstret (bäst effekt med många skivor breved varandra) eller sätt fast ett urverk på baksidan av en skiva. möjligheterna är oändliga.

Personlig mapp

En tråkig enfärgad mapp kan inte bli mer personlig än såhär! Ta ett gammalt/nytt foto av dig själv (helst närbild på ansiktet). Klipp itu kortet lite huller om buller. Limma sedan delarna på mappen fast lite glest ifrån varandra =D. Om du vill kan du även klistra fast lite andra saker också =) som t.ex. Ditt namn med olika bokstäver från en tidning.

Ätlig kaktus

Man tar en kruka och lägger i en liten melon och stoppar in tandpetare med geléhallon på (det blir som en kaktus!!)

Glasspinneram

Man kan ta fyra glass pinnar och lite lim...sedan kan man limma i hopp glasspinnarna så att det blir en ram....som man kan måla eller dekorera hur man vill... Sätt sedan fast ett favoritfoto eller teckning i ramen. Man kan också göra en dubbelram och sätta två bilder emellan vända åt varsitt håll så får man en tavla som man kan vända på för att byta motiv.


Kulan.net
Kulan.net