Illusioner

De flyttande tändstickorna

Tillbehör: 3 tändsticksaskar, varav en med tändstickor. Ett gummiband.
Utförande: Du visar publiken 2 tändsticksaskar och visar att det är tändstickor i den ena genom att skaka på den, och att den andra är tom. Du säger åt publiken att hålla koll på den asken med tändstickor. Flyttar runt askarna lite och frågar vilken det är tändstickor i. Någon pekar på en, du skakar på den och den är tom. Du skakar på den andra och nu är det den det är tändstickor i.
Förklaring: Innan du börjar har du satt fast den asken med tändstickor i på vänstra handleden under kavajen. Båda askar du visar för publiken är tomma, men när du skakar på den ena med vänster hand låter det som att det är tändstickor i den. När publiken pekar på den skakar du den med höger hand och vips är där inga tändstickor.

superballongen

Utförande: Visa upp en ballong för publiken. Du genomborrar den med nålar utan att ballongen spricker.
Förklaring: Sätt en bit tejp på de ställen du sticker nålarna så spricker inte ballongen.

Tänk på ett tal

Utförande: Du ber en person tänka på ett tal, utan att tala om det.
Be hen multiplicera talet med 50, lägga till 72 och sedan dra ifrån 111 därefter addera 39 och slutligen dividera med 5 och berätta vilket tal hen fick.
Du kan sedan tala om vilket tal hen tänkte på.
Förklaring: Dividera det slutliga talet med 10 och du får det ursprungliga talet. Alternativt kan man låta bli att be åskådaren göra den slutliga divisionen med 5 så blir inte förhållandet mellan det ursprungliga talet och sluttalet lika uppenbart.


Kulan.net
Kulan.net