Så spelar du på Melodifestivalen 2016

Sweden 12 points!

Att tippa på Melodifestivalen har blivit allt mer populärt genom åren. Och en del kan tjäna en hel del slantar på detta evenemang som lockar till sig runt 4 miljoner svenska tv-tittare varje år. Ja faktum är att Melodifestivalen är ett av dom mest sedda tv-programmen i svensk historia. Och sedan 2001 har man ett nytt upplägg på tävlingen med 4 deltävlingar, Andra Chansen och slutligen den stora finalen där de framröstade bidragen tävlar om segern.

Vem representerar Sverige i Eurovision 2016?

Rulla ut din röda mattan och gör er redo för en ny schlagerfest! Vem kommer få representera Sverige i Eurovision Song Contest 2016 på hemmaplan?

Frågan många ställer sig är kan Sverige försvara sin vinst från Eurovision Song Contest 2015 och gå upp på samma antal segrar som Irland?

Att försvara en Eurovision-titel är lättare sagt än gjort, senast ett land vann två år på raken var för 20 år sedan då Irland faktiskt mäktade med att vinna tre år på raken: 93, 94 och 1995.

I Melodifestivalen 2016 tippar spelbolagen tjejerna högst uppe. Ace Wilder, Molly Sandén, Isa och Lisa Ajax gav klart lägst odds när tävlingarna drog igång i Göteborg.

Om spelbolagen får rätt återstår att se. Om vi tittar på spelbolagens odds hittar vi i stort sett bara två killar bland de 5-6 högst tippade: Robin Bengtsson och David Lindgren.

Historiskt sett har spelbolagen ofta gissat rätt med sina odds. I fjol var Måns Zelmerlöw klart favorittippade och infriade också förväntningarna. Året innan var Sanna Nielsen en av de stora favoriterna där outsidern Ace Wilder var en hårsmån från att vinna.

Finaldags den 12 mars

Hur det går och vilket bidrag som kommer få representera Sverige i Eurovision Song Contest får vi svar på den 12 mars då det är dags för den stora finalen i Friends Arena, Solna, Stockholm!

Men innan dess skall det även Andra Chansen avgöras där en av förhandsfavoriterna: Isa kommer gå en duell. Totalt handlar det om fyra dueller där vinnarna belönas med en biljett till finalen. Vilka det blir får du veta den 6 mars då Andra Chansen avgörs i Halmstad.

Så vilket bidrag är din favorit i årets Melodifestival? Kolla in aktuella odds Melodifestivalen och tippa på den låt som faller dig bäst i smaken. Kanske blir det ett spel på Molly eller varför inte på Lisa Ajax?

Om du inte vill tippa på deltävlingar och Andra Chansen kan det vara vettigt att avvakta till samtliga bidrag är klara för final. Då får du en bättre överblick på samtliga 12 bidrag som kommer tävla i finalen. En av dessa 12 finalster kommer sedan att få äran att försvara de blågula färgerna i Eurovision Song Contest 2016!


Kulan.net
Kulan.net