Att göra göra på en scen

silluetten

Spänn upp ett lakan eller dylikt på scenen. Montera upp en stark lampa tex från en overhead-projektor bakom. Då personerna står bakom skärmen och projektorn lyser, ser man siluetterna av dem. Sedan kan man till musik, dansa eller göra ett drama, tex med vattenpistoler, klä av sig, fightas eller något kul i slow motion. Det blir ganska effektfullt. Ev kan man dra upp skärmen, vilket kan ge roliga eftekter. Då åskådarna ser att det som såg ut som en pistol var en grön plastpistol. Det som var en tjej var en kille med peruk etc...

Adjektiven

Denna underhållning passar bra som avslutning på en resa eller liknande där alla känner varandra. Man skriver en sammmanfattning av veckan med händelser etc och tar med så många namn på personer och platser som möjligt. Före varje namn lämnar man ett tomrum och när det är dags för framförandet säger man att man har skrivit en sammanfattning av vad som hänt, men inte hunnit bli riktigt klar, eller rättare sagt, det är bara en massa adjektiv som fattas. Publiken får då föreslå en massa adjektiv och du sätter in dem i följd i texten. Sedan läses texten upp och kombinationerna blir ofta väldigt roliga tex "den svulstiga Ulf" eller "den undermedvetna Peter". Skratt garanteras.

Hand mot hand

Skriv lappar med två kroppsdelar, ex hand mot hand, fot mot fot, rygg mot rygg, finger mot näsa, armbåge mot mage. Ta upp två par på scenen Så gäller det för varje par att klara av så många lappar som möjligt.

Plocka klädnypor

Ta upp en kille och en tjej på scenen. Den ena får ögonbindel, och på den andre sätter man fast ett antal klädnypor. Nu ska den förblindade leta efter klädnyporna genom att känna sig fram. För att få det ännu roligare kan man säga att det ska vara sex klädnypor men man sätter bara dit fem så får hon leta förgäves efter den sista tills man avslöjar hemligheten.

kärleksstatyn

Ha två (en kille och en tjej) personer på scen och ta upp en tredje. Hon ska då göra "en kärleksstaty" av de andra personerna i någon romantisk ställning. Sedan när man är klar avslöjar man att personen ska byta plats med den person som är av samma kön, och ta plats i statyn. Publiken får avgöra när han har fått det likt) Om man vill kan man sluta här. Annars ber man om någon frivillig. När han kommer upp säger man att han ska forma om statyn efter egen skapelse. Förhoppningsvis gör han då en utmanande pose av statyn. (om han tror att han ska byta plats med killen) men när han är klar avslöjar man att han ska byta plats med personen av motsatt kön.

Franks morgonbestyr

En person sitter på en stol med händerna bakom ryggen, och en person sitter bakom och spelar personens händer genom att en jacka träs fel väg över händerna. Sedan ska händerna utföra diverse morgonbestyr med olika tillbehör, tex kamma, borsta tänderna, äta frukost. En tredje person kan vara berättare som kommenterar bestyren.

Bacillspridarklubben

Sitt i en ring varannan kille och tjej. Börja med att skicka runt en tändsticka genom att hålla den i munnen och lämna över till nästa mun... När den har gått runt ett varv kapar man av den på mitten och skickar runt den ett varv till...kapar den på mitten tills man tröttnar...

bacillspridarkortet

Ett spelkort ska skickas runt i en ring genom att en person håller det mot munnen genom att andas in, lämna över till nästa mun genom att släppa, och nästa person andas in, och skickar det vidare...

Scharader

Två lag tävlar i scharader:
Förslag på sharader:

 • Mullig mansgris räddar skomakeri, blir toffelhjälte.
 • Begsbestigare går med i viktväktarna, blir av med fläskberg.
 • Två tågluffare får ändan ur vagnen och ingår skenäktenskap.
 • Tre små grisar går på systemet, får visa fläsklägg.
 • En dromedar pucklade på två kameler, blev ensam segrare.
 • Askungen är på röken och prinsen blir eld och lågor.
 • Sotare gör smutsiga affärer, blir uttagen till såpopera.
 • Promenadorkester har rampfeber, tar sig ett gångjärn.
 • Pilot blir utsparkad från flygplan, hade fallskärmsavtal.
 • Elektriker med kontaktproblem söker spänning, får sladdbarn.
 • Klockreparatör är urkorkad. Blir visare med tiden.
 • Dibarn får bottennapp och blir glad i flaskan.
 • Skomakare knöt kontakter, snubblade över förmögenhet.
 • Apa tog värning på bananbåt, halkade in på ett bananskal.
 • Fotagraf tog dubbla bilder på efterfesten.

Kulan.net
Kulan.net